T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
YOZGAT / YENİFAKILI - Cumhuriyet İlkokulu

TARİHÇE

Ara

 

 

TARİHÇE

İlçemizde ilkokul yukarı mahallede muhtar Hacı Mehmet ASLAN tarafından 1927 tarihinde 3 sınıflı olarak inşa ettirilmiş olup, 1936 yılına kadar ilk binada eğitim öğretime devam ederken, 1936 yılında muhtar Ahmet YALÇIN önderliğinde yaptırılan 5 derslikli ikinci binaya taşınmış. 67 yıl eğitim öğretim yapılan yığma binada zeminde oluşan kayma ve çökmeler sonucunda binada büyük hasarlar oluşmuş 2003 yılında Devlet Halk işbirliği ile yapılan bu okulda eğitim öğretime devam edilmektedir.

Kasım 2003 tarihine merkez Atatürk İlköğretim Okulu kapatılarak öğretmen ve öğrencileri ile okulumuz bünyesine alınmıştır. 12 şubat 2004 tarihinde Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulundan 6-7-8. sınıflardan birer şubelik öğrenci nakli yapılarak 1-8 uygulamasına geçilmiştir.

Okulun bina durumu: 3 katlı, betonarme, üzeri beton ve çatıdır. Kaloriferli olup kömür kullanılmaktadır. 650 metrekare kapalı oturum alanı bulunmaktadır. 5000 metrekare uygulama bahçesi olup etrafı ihata duvarı ile koruma altına alınmıştır. Ayrıca 2006 yılı Eylül ayında 100 metrekare okul bahçesine müstakil 25 öğrenci kapasiteli anasınıfı yapılmıştır. Bu bina daha sonra Halk Eğitim Merkezi olarak kulanılmaya başlanmış olup, hâla HEM binası olarak hizmet vermektedir.Okul bahçemizde ağaçlandırma çalışmaları tamamlanmıştır.